Nákup nad 99€ Vám doručíme ZADARMO

Blíži sa jeseň: Je čas na teplejší paplón pre váš komfortný spánok.

Leto sa pomaly končí, teploty čoskoro začnú klesať a pred nami je obdobie, ktoré si vyžaduje trochu viac tepla a pohodlia. S príchodom jesene je ideálny čas na výmenu ľahkých letných prikrývok za niečo teplejšie. Správne zvolený paplón môže nielen zlepšiť váš spánok, ale aj zvýšiť váš celkový komfort počas chladnejších nocí.

 zena v posteli v chladnom pocasi

 

Prečo je jeseň správnym časom na výmenu paplóna?

Jeseň prináša so sebou výrazné zmeny počasia. Ranné mrazíky a chladné večery znamenajú, že tenký letný paplón už nemusí poskytovať dostatočné teplo. Ak sa chcete vyhnúť nepríjemnému nočnému budeniu spôsobenému chladom, teraz je ideálny čas investovať do teplejšej prikrývky, ktorá vás udrží v pohodlí počas celej noci.

Príprava na chladnejšie noci
Teploty na jeseň môžu byť premenlivé – kým cez deň môže byť stále relatívne teplo, noci sa rýchlo ochladzujú. Aby ste sa ráno prebudili svieži a odpočinutí, je dôležité, aby vaša prikrývka zodpovedala aktuálnym teplotným podmienkam. Teplejší´paplón je základom, ktorý vám zabezpečí komfort počas celej noci, bez ohľadu na to, ako nízko teplota klesne.

Zdravotné dôvody
Príliš chladné prostredie počas spánku môže viesť k nepríjemnostiam, ako je stuhnutie svalov alebo prechladnutie. Najmä pre ľudí s citlivejším organizmom, starších ľudí alebo tých, ktorí sú náchylnejší na nachladnutie, je teplejšia prikrývka nevyhnutná. Zdravý spánok v teplej a pohodlnej posteli je dôležitý pre regeneráciu tela a udržanie dobrého zdravotného stavu.

 

Ako vybrať správny, teplejší paplón?
Výber teplejšieho paplóna nemusí byť zložitý, ak viete, na čo sa zamerať. Je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, ktoré vám pomôžu nájsť vhodný kus, ktorý bude dokonale zodpovedať vašim potrebám a preferenciám.

1. Typ výplne
Paplóny sú dostupné s rôznymi typmi výplní, ktoré ovplyvňujú ich hrejivosť, hmotnosť a priedušnosť. Prírodné výplne, ako páperie alebo ovčia vlna, sú obľúbené pre svoju schopnosť udržať teplo a zároveň zabezpečiť priedušnosť. Páperové prikrývky sú ľahké, no veľmi hrejivé, čo z nich robí ideálnu voľbu pre jesenné a zimné mesiace. Paplóny z ovčej vlny majú vynikajúce termoregulačné vlastnosti, ktoré vám pomôžu udržať ideálnu teplotu počas celej noci.

Odporúčame:
Zimný páperový paplón Naturtex TULIPÁN, 140x200, 800g
Zimný vlnený paplón Naturtex ISLANDSKÁ VLNA, 140x200, 1200g

Na druhej strane, syntetické výplne, ako polyester, sú skvelou alternatívou pre alergikov, keďže sú hypoalergénne a ľahšie sa udržiavajú. Syntetické prikrývky s technológiou dutého vlákna ponúkajú vysokú hrejivosť pri nižšej hmotnosti, čo z nich robí pohodlnú voľbu pre tých, ktorí preferujú ľahšie prikrývky.

2. Hrejivosť paplóna
Pri výbere teplejšej prikrývky je dôležité zohľadniť jej hrejivosť, ktorá sa zvyčajne vyjadruje gramážou výplne. Pre jesenné obdobie sú vhodné paplóny s celkovým objemom výplne od 800-1200g. Gramáž 800g je ideálna pre jesenné noci, ktoré nie sú príliš chladné, no vyžadujú viac tepla ako letné paplóny. Pre tých, ktorí sú náchylnejší na chlad, alebo ak sa nachádzate v oblasti s nižšími teplotami, zvážte prikrývky s vyššou celkovou gramážou, okolo 1200g.

3. Rozmery paplóna
Zatiaľ čo hrejivosť a výplň sú kľúčovými faktormi, nezabudnite zvážiť aj rozmery prikrývky. Pre väčšie pohodlie je dobré zvoliť si paplón, ktorý je dostatočne veľký na to, aby vás úplne zakryl a poskytol vám priestor na pohyb počas spánku. Pre manželské postele sú ideálne širšie paplóny 200x220cm, ktoré zabezpečia komfort obom partnerom bez kompromisov.

4. Priedušnosť a odvádzanie vlhkosti
Jeseň prináša nielen chlad, ale aj zvýšenú vlhkosť. Preto je dôležité, aby bol váš paplón priedušný a mal schopnosť efektívne odvádzať vlhkosť. Prírodné materiály, ako bavlna alebo ovčia vlna, sú výborné na reguláciu vlhkosti, no moderné syntetické materiály s mikrovláknami môžu ponúknuť podobné výhody. Výber prikrývky, ktorá dokáže udržať optimálnu teplotu a suchosť, prispeje k lepšiemu spánku a celkovej pohode.


Prikrývky s pridanými wellness vlastnosťami
Pre ešte väčší komfort počas jesenných nocí môžete zvážiť paplóny s pridanými "wellness" vlastnosťami. Niektoré modely sú obohatené o výťažky z aloe vera alebo sú navrhnuté s antibakteriálnymi a antialergickými vlastnosťami. Tieto paplóny nielen že zlepšujú kvalitu spánku, ale tiež prispievajú k zdraviu vašej pokožky a celkovému pohodliu.

1. Aloe vera pre upokojujúci spánok
Paplóny s výťažkom z aloe vera poskytujú nielen teplo, ale aj upokojujúci a regeneračný efekt na pokožku. Aloe vera je známa svojimi liečivými a hydratačnými vlastnosťami, čo z nej robí ideálnu voľbu pre ľudí s citlivou pokožkou alebo tých, ktorí si želajú príjemný a relaxačný spánok.

Odporúčame:
Zimný paplón Naturtex ALOE VERA, 140x200, 1000g

2. Antialergické a antibakteriálne vlastnosti

Pre alergikov a ľudí citlivých na prachové roztoče sú ideálne antialergické prikrývky, ktoré sú vyrobené z materiálov odolných voči roztočom a baktériám. Tieto prikrývky pomáhajú udržať prostredie v posteli čisté a hygienické, čo je obzvlášť dôležité počas chladnejších mesiacov, keď je menšia možnosť vetrania.


Premeňte svoju spálňu na oázu tepla a pohodlia
S príchodom jesene je čas pripraviť vašu spálňu na chladnejšie noci. Investícia do teplejšej prikrývky je malý krok, ktorý môže mať veľký vplyv na kvalitu vášho spánku. Či už uprednostňujete prírodné alebo syntetické materiály, dôležité je nájsť prikrývku, ktorá vám poskytne potrebné teplo a pohodlie. Nezabudnite tiež na pridané vlastnosti, ktoré môžu váš spánok ešte viac spríjemniť.

S teplejšou prikrývkou budete pripravení čeliť jesenným večerom a ranným mrazom s pocitom absolútneho pohodlia.

 

>>> Pozri celú ponuku paplónov a vankúšov

Späť do obchodu