Nákup nad 99€ Vám doručíme ZADARMO

Ako si vybrať paplón a vankúš pre alergikov

Výber správneho paplóna a vankúša je pre každého z nás dôležitý, no pre alergikov môže mať rozhodovanie ešte väčší význam. Alergie môžu výrazne ovplyvniť kvalitu spánku a celkovú pohodu. Preto je dôležité venovať pozornosť materiálom, ktoré prichádzajú do styku s našou pokožkou počas spánku. Ponúkame  vám zopár užitočných rád a tipov, ako si vybrať paplón a vankúš, ktoré budú vyhovovať vašim potrebám.


blog kychajuca zena v posteli

Vyberajte hypoalergénne materiály
Pri výbere paplónu a vankúša je prvým krokom zamerať sa na hypoalergénne materiály. Tieto materiály sú navrhnuté tak, aby minimalizovali riziko vzniku alergických reakcií. Medzi najbežnejšie patria:

  • Syntetické vlákna: Vankúše a paplóny s polyesterovým alebo mikrovláknovým plnením sú skvelou voľbou pre alergikov, pretože sa v nich neudržuje prach a roztoče tak, ako napríklad v prírodných materiáloch.
  • Bambusové vlákna: Paplóny s bambusovým vláknom majú prirodzené antibakteriálne vlastnosti a dokážu regulovať vlhkosť, čím znižujú riziko vzniku alergií.
  • Páperie so špeciálnou úpravou: Niektoré páperové paplóny a vankúše sú špeciálne upravené tak, aby boli hypoalergénne, čím sa eliminuje prítomnosť alergénov

Zamerajte sa na prateľnosť
Dôležitým faktorom pri výbere paplónov a vankúšov pre alergikov je ich prateľnosť. Pravidelné pranie môže pomôcť odstrániť prach a alergény, preto si vyberte také výrobky, ktoré je možné prať v práčke na vysokých teplotách. Pred nákupom si prečítajte etiketu, overte si, za akých podmienok je možné výrobky prať a aké sú odporúčané teploty prania.

Overte certifikácie
Pri nákupe paplónov a vankúšov pre alergikov je dobré zamerať sa na produkty, ktoré majú certifikácie ako Oeko-Tex Standard 100 alebo certifikát pre hypoalergénnosť. Tieto certifikácie zaručujú, že paplóny neobsahujú škodlivé látky a sú bezpečné pre vašu pokožku.

Nezabudnite na pravidelnú údržbu
Aj keď ste si vybrali hypoalergénne produkty, pravidelná údržba je kľúčová. Okrem prania paplónov a vankúšov je dôležité pravidelne čistiť aj posteľnú bielizeň a matrac. Zvážte investíciu do ochranných obalov aj na matrace, ktoré poskytnú ďalšiu vrstvu ochrany pred prachom a roztočmi.

Výber paplónov a vankúšov pre alergikov môže byť náročný, určite sa však každému podarí nájsť vhodné riešenie. Nezabúdajte, že kvalitný spánok je základom pre dobré zdravie, a správny výber spánkových produktov vám môže pomôcť zlepšiť vašu pohodu a kvalitu spánku. Širokú ponuku hypoalergénnych paplónov a vankúšov, ktoré sú ideálne pre alergikov. nájdete aj na www.epaplony.sk

Doprajte si kvalitný spánok, ktorý si zaslúžite!



Späť do obchodu